Enviat per: imiscat | 05/07/2011

Comença la campanya “Es busca Mosquit Tigre” a Piera

Póster mosquit tigre

Ja arriba el bon temps i la calor, i amb aquesta una conseqüència indesitjada, la presència dels mosquits, i més concretament del molest mosquit tigre. És per això que l’Ajuntament de Piera segueix amb les tasques de sensibilització iniciades l’estiu passat i enceta la campanya “Es Busca Mosquit Tigre” on anima a la ciutadania a notificar quan s’hagi detectat la seva presència.

Per la campanya d’enguany del mosquit tigre, la regidoria de Sanitat de Piera demana demana a tota la ciutadania que participin activament, no només amb mesures cíviques que evitin la proliferació del mosquit, sinó donant a conèixer on i quan s’ha vist.

Durant les properes setmanes agents cíviques recorreran Piera per distribuir informació sobre el mosquit i també un fulletó informatiu on s’explica a la ciutadania on i com comunicar-ho. També hi haurà aquest fulletons a equipaments municipals i espais d’interès.

Si teniu sospita o heu vist el mosquit tigre podeu enviar un mail a contraelmosquittigre@imis.cat o bé trucant al telèfon 938048738. Recordeu que és molt important donar l’adreça el més exacte possible.

Amb aquesta informació s’anirà creant un mapa amb la presència del mosquit al municipi que servirà per poder anar intervenint allí on més falta faci per eradicar els llocs de proliferació.

En les properes setmanes també es faran dues xerrades informatives a la ciutadania, amb dates i ubicació per confirmar.

La campanya ha estat possible amb el suport de la Diputació de Barcelona i ha estat dissenyada per l’Agència Medi i Salut d’Igualada

Consells per prevenir la presència del mosquit

Cal recordar que les fumigacions provoquen la mort dels mosquits adults, però no actuen sobre les larves ni els ous. La mesura més efectiva és la que cada persona pot fer a casa seva evitant les condicions que fomenten la seva proliferació. Bàsicament cal eliminar tots els punts d’aigua –normalment petites acumulacions- on puguin créixer les larves. Així es recomanaria:

  • Buidar i mantenir qualsevol recipient de l’exterior que pugui acumular aigua: joguines, cendrers, gerros, galledes, plats de sota els testos, safareigs, pneumàtics, ornaments de jardí, etc.
  • Vigilar els forats dels arbres
  • Evitar les acumulacions d’aigua en les tapes dels pous morts, zones de drenatge o canals de desguàs
  • Cobrir els petits forats i depressions del terreny que acumulin aigua
  • Vigilar les basses, buidar-les setmanalment i cobrir-les amb una tela mosquitera
  • Mantenir cobertes les piscines mentre no s’utilitzen. Les piscines de plàstic s’han de buidar periòdicament, i si no es fan servir cal retirar-les
  • Canviar molt sovint l’aigua de les plantes que viuen en aigua i la dels plats dels dels animals domèstics.

El mosquit tigre adult fa mig centímetre, de color gairebé negre i amb unes bandes característiques de color blanc a les potes i el dors. Pica normalment de dia i té un radi d’acció curt, uns 400 metres del lloc de cria.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

A %d bloguers els agrada això: