Enviat per: imiscat | 12/05/2011

Salvar els boscos requereix un canvi en l’estil de vida

Mai us heu preguntat què fer per a salvar un bosc sencer? Llavors simplement feu uns canvis en el vostre estil de vida. Els boscos juguen múltiples rols en la nostra vida, que inclouen des de proporcionar una font de d’alimentació, refugi per a moltes espècies, i aire net per a tots.

Una manera ràpida i fàcil d’involucrar-se és difondre els problemes dels boscos organitzant un esdeveniment, o participant en les celebracions del Dia Mundial del Medi Ambient aquest any. Els governs han de desenvolupar i implementar polítiques que animin a l’ús sostenible dels boscos. Han de considerar acordonar àrees habitades per espècies en risc d’extinció i promoure la restauració de boscos on aquests han estat talats.

Les companyies privades tenen una oportunitat d’invertir sàviament en la nova Economia Verda mentre desenvolupen un estatus socialment responsable amb els seus consumidors. Ells poden desenvolupar processos d’adquisicions per tal que només comprin en boscos la gestió dels quals sigui sostenible.

La societat civil pot jugar un paper important supervisant independent totes les parts involucrades, mentre eleva la consciència sobre els boscos i dóna suport les iniciatives dels moviments de base.

I finalment, els individus poden prendre sàvies opcions sobre quins productes compren i adquirint productes forestals que s’originen en fonts sostenibles. Es pot comprovar que mobles, fusta, paper i altres productes provinguin de fonts legals. Una manera ràpida i fàcil de fer això és verificant el logotip de certificació FSC.

El més important és que actuar sobre els boscos requereix un compromís continuat al canvi de l’estil de vida i per tant no és una acció aïllada. El nou estil de vida demanda que siguis una persona conscient en totes les seves opcions, consums i accions.

(Extret del Programa de l’ONU pel Medi Ambient)


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

A %d bloguers els agrada això: