Enviat per: imiscat | 16/09/2010

S’acaba el menjar escombraria a les escoles… però i a les cases?

Ja hi ha llum verda al projecte de Llei de Segureta Alimentària i Nutrició al Govern de l’estat espanyol i  que regula, entre d’altres, la venda a les escoles d’aliments i begudes que no compleixin amb una sèrie de criteris nutricionals.  Vaja, que s’acaben les llaminadures sobreensucrades, pastisseries, refrescos i snacks.

Finalment sembla que la normatiDolçosva va seguint l’estela del que molts centres escolars han anat implementant en els darrers anys. A Catalunya, només un 20 per cent dels centres educatius i menys d’un 10 per cent dels centres d’educació primària disposen de màquines expenedores. Altres mesures com la prohibició que els infants portin menjars com els esmentats per esmorzar, la implantació del dia de la fruita o evitar la distribució de “lots de xuxes” per celebrar els aniversaris, contribueixen notablement a fomentar hàbits alimentaris saludables que ajudin a combatre el que s’ha anomenat l’epidèmia de l’obesitat. Segons un estudi fet a l’Anoia per Núria Rosich, el 27,9% dels escolars presenten un nivell nutricional baix i només un 73,82% de la població estudiada pren una fruita o suc de fruita natural cada dia.

L’escola, de nou, ha de prendre el lideratge social i marcar el camí a moltes famílies i prendre un paper de formació en hàbits bàsics. Ara cal que a les cases es mantingui la coherència del missatge i es vetlli per una dieta equilibrada. Està demostrat que ser obès en l’etapa infantil augmenta notablement les probabilitats de ser-ho en edat adulta, amb les corresponents conseqüències per la salut.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

A %d bloguers els agrada això: