Enviat per: imiscat | 01/07/2010

L’impacte del canvi climàtic en la salut

El canvi climàtic afecta la salut del planeta i a la llarga la dels que hi vivim. Però i a la curta? Té efectes en la nostra salut? Doncs cada cop es van coneixent més indicis que ho confirmen. I és que un 25% de les persones que emmalalteixen o que moren cada any ha de veure amb factors ambientals. A Europa aquest percentatge baixa una mica més, podem parlar d’un 15%.

Aquesta idea va ser l’eix de la 5ª. Conferència Ministerial a Europa celebrada per l’OMS a Parma ara fa uns mesos -10 a 12 de Març- i es va triar com a lema “Protegint la salut infantil en un medi ambient canviant”.  La Conferència va finalitzar amb “La Declaració de Parma”

El que va es apuntar a la Conferència i que cada cop més especialistes reivindiquen és la necessitat de reforçar una visió per les polítiques de salut que contempli com a eix determinant el medi ambient i posi en el punt de mira els canvis climàtics. Els governs van acordar reforçar els sistemes de vigilància d’escalfament i de preparació per esdeveniments climàtics extrems i les malalties que se’n deriven. Cal treballar per disposar de més i millors sistemes de vigilància que, amb tot el rigor exigible,  no tinguin a por a l’hora d’assenyalar causes i responsabilitats però també fulls de ruta amb propostes a seguir per mitigar aquest impacte, per la salut del planeta i també per la salut dels seus habitants.

A l’estat espanyol el passat mes de març es va anunciar la creació d’un Observatorio de la Salud y el Cambio Climático, que tindrà com a objectiu principal analitzar els efectes del canvi climàtic en la salut de les persones. La idea és que entri en funcionament el 2010.  Restarem amatents a aquest Observatori


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

<span>%d</span> bloggers like this: